Mikor lehet szükség idegen nyelvű cégkivonatra?

Megosztás

Bizonyos esetekben idegen nyelvű cégkivonatra lehet szükség a céges ügyintézés során. A cikkben annak járunk utána, hogy le lehet-e fordítani a dokumentumot, és kell-e hitelesítés a határokon túli használathoz. Mindemellett arra is kitérünk, hogy Magyarországon szükséges lehet-e az idegen nyelvű cégkivonat használata.

A nemzetközi ügyintézéshez természetesen le lehet fordítani a magyarul írott hiteles, legfrissebb adatokat tartalmazó cégkivonatot más nyelvre. Azonban ezt a feladatot minden esetben szakfordító vagy szakfordító-lektor képesítéssel rendelkező szakemberre kell bízni.

Ezt rendelet írja elő, ugyanis csak ebben az esetben garantált a fordítás hitelessége. A fordítóiroda hivatalos záradékkal látja el a dokumentumot, amit a cégbíróság, a hatóságok és az ügyfelek egyaránt elfogadnak. Egy másik megoldás lehet a CEGKIVONATMOST megfizethető árú szolgáltatása.

Egyszerűen igényelhető angol, francia és német nyelven

Nem muszáj fordítással bajlódni, szakfordító segítségét igénybe venni, hogy a nemzetközi ügyintézés ne jelentsen problémát. Ma már egyszerűen és gyorsan, online igényelhető Apostille cégkivonat a CEGKIVONATMOST oldalán is.

Az Apostille felülhitelesítéssel azokat az okiratokat látják el, amelyeket külföldi országokban használnak fel. Természetesen a dokumentum tartalma teljes egészében megegyezik a magyar nyelvű hiteles változat tartalmával, így zavartalanul használható az ügyintézés során.

A felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat minden olyan országban felhasználható, amely szerepel az Apostille Egyezményben. A dokumentum egyaránt igényelhető angol, francia és német nyelven. A nyelv kiválasztásakor természetesen minden esetben figyelembe kell venni, hogy melyik országban történik majd a felhasználása.

Néhány napon belül megérkezik a megrendelt dokumentum

Az Apostille cégkivonat online, néhány egyszerű lépéssel megrendelhető, a magyar felhasználásra szolgáló cégkivonathoz hasonlóan. A fizetést követően néhány munkanapon belül megérkezik a dokumentum. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a hitelesített okirat hiánya miatt csúszik, vagy akár meghiúsul a külföldi ügyintézés.

Amennyiben olyan országban kerül felhasználásra a hiteles cégkivonat, amely még nem csatlakozott az Apostille Egyezményhez, feltétlenül szükség van a magyar külügyminisztérium felülhitelesítésére is.

Idegen nyelvű cégkivonat – mikor lehet rá szükség?

Nemcsak akkor lehet szükség idegen nyelvű, hitelesített cégkivonatra, amikor Magyarországon kívül kell intézni hivatalos ügyeket. Akkor is kellhet ez a dokumentum, amikor külföldi céggel történik az üzletkötés.

Továbbá akkor is szükség van erre az okiratra, amikor deviza alapú bankszámlanyitásra kerül sor. Mindemellett akkor is, amikor olyan országban kerül sor a számlanyitásra, ahol a hivatalos nyelv nem egyezik meg a hitelesített cégkivonat nyelvével.

Kapcsolódó cikkek